Våra bröd
Vi bakar alla bröd för hand med gamla traditioner och nya recept. Men något vi inte ändrar på är vårt populära Runda Grova, med recept från 1937. Vi väljer i första hand råvaror från lokala producenter, mjölken kommer från Musteryd och honungen kommer från Öhr. Honungen använder vi i många bakverk och i vår egenproducerade senap. Mjölken är en viktig råvara i våra grova kringlor.
Vi har alltid veganska bullar och småkakor och erbjuder laktosfria alternativ i våra caféer. Ett blandat utbud och beroende på säsong finns också kondisbitar. Vi gör även veganska och laktosfria tårtor på beställning. Mer info finns på vår tårtsida.
Grova bröd
- Bondbröd
- Runda Grova
- Mini Grova
- Daemiss - en ångbakad, okryddad, klippt råg, solroskärnor och pumpakärnor.
- Dansk - vår variant av danskt rågbröd, inte en stenkaka
- Eko - osötat, ekologiskt vete och råg med brödkryddor
- Margareta - surdegsbröd med lingon, pumpakärnor, solroskärnor, klippt råg rågmjöl
Ljusa bröd
- Sirap - klassisk sirapslimpa
- "Estlevään" -ljusa surdegslimpa på Estvalls vis
- Tomat - med örter, ost och tomat
Bakverk
Våra bakverk som du troligen inte hittar hos någon annan:
- Monakaka
- Runekaka
- Micakaka
- Maxkaka
- Mardröm
- Krämkaka
- Energibar - en hälsosam kondisbit
- Kolapyramid
- Desiréebullar